Efterår 2019 til Forår 2020 19.08.2019  -  14.06.2020
Vejledning
NIF SVØM
- fordi det er sjovt at svømme

Baby (BAB)

Familieglæde og tryghed ved vandet er det primære ved babysvømning.


Tilmeld/Læs mere - (3)

Børn med en forælder. (BØR)

Far eller mor er her med i vandet, og vi leger og starter indlæring at svømmefærdigheder i vandet. Børnene opnår fortrolighed med vandet.

 

Tilmeld/Læs mere - (4)

Plask og Leg / Vandbasis (VAB)

 Lille bassin (ca. 4 - 6 år)

Beskrivelse af Plask og Leg / Vandbassis
Undervisningen vil være præget af legeaktiviteter og vil tage udgangspunkt i indlæring af de fire grundlæggende færdigheder, der skal skabe fundamentet for det videre forløb i svømning. Først og fremmest skal undervisningen være spændende, sjov og motiverende. Der vil blive arbejdet hen imod at skabe tryghed og glæde ved vandaktiviteter i svømmehallen.


Ved sæsonens afslutning skal svømmeren føle sig tryg ved at opholde sig i, flyde i og bevæge sig i vandet, og også ved at få hovedet under vand. Svømmeren skal ved egen hjælp kunne komme ned i vandet fra bassinkanten, og skal kunne bevæge sig i vandet på lavt vand uden redskaber. I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl. Målet for holdet er at svømmeren skal blive klar til BØRN BEGYNDER 1.

Holdet er det første hold, hvor børnene er i vandet uden ledsager (forældre).
På holdet undervises og støttes børnene af en instruktør og en assistent, som begge er i vandet.

 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Børn begynder 1 (BEG 1)
Lille bassin (ca.5-7år)

Dette er det næste hold i svømmeskolen hvor børnene selv går fra omklædningsrummene og op til bassinerne. Her lærer børnene at klare sig i vandet ved simple svømmeteknikker samt at opnå yderligere tryghed i vandet. Der er fokus på dykkeøvelser og rigtig vejrtrækningsøvelse.

 
 
Tilmeld/Læs mere - (9)

Børn begynder 2 (BEG 2)

Stort bassin (ca.7-8 år)

Begynder 2 er et hold for børn som er trygge i det lille bassin. I undervisningen vil vi svømme baner, men vigtigst af alt vil vi inddrage leg for at børnene bliver trygge ved at være i det store bassin. Man ville kunne være på holdet alt mellem 1 måned til 2 år, afhængig af hvor hurtigt børnene vænner sig til de nye omgivelser i det store bassin. 
Tilmeld/Læs mere - (11)

Børn let øvede (LET)
Stort bassin (Ca. 8-9 år)

Dette er det andet hold i det store bassin, hvor børnene udvikler deres crawl og rygcrawl færdigheder samt stifter bekendtskab med butterfly og brystsvømningselementer. Børnene skal være trygge ved det store bassin også på den dybe del. Der er fortsat fokus på dykkeøvelser og den rigtige kropsposition i vandet. 

 
Tilmeld/Læs mere - (8)

Børn øvede (ØVE)
Stort bassin (ca. 9 år og ældre)
Dette er det højeste niveau i svømmeskolen og er for børn, som kan svømme på dybt vand. Der arbejdes videre med crawl- rygcrawl og butterfly-teknikker samt stiftes bekendtskab med de grundlæggende elementer i brystsvømning. Derudover arbejdes der med saltovendinger og startspring fra skammel. 
Tilmeld/Læs mere - (11)

Junior - Ungdomshold (JUN)
 De fire svømmediscipliner videreudvikles og finpudses og der udfordres på sjove måder at træne i vand. (dykning – bjærgning – styrketræning i vand, samarbejdsopgaver mm. ). Dette er ikke primær et konkurrencehold, men for dem som gerne vil fortsætte med at svømme og er "for gamle" til øvede hold. 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksen (VOK)

Træning på mange niveauer ud fra den enkeltes behov.  Der trænes eks. i de fire svømmediscipliner – især crawl, motionssvømning samt teknisk korrektion i de fire svømmediscipliner.

Tilmeld/Læs mere - (6)

Vandgym./Aqua (GYM)

Aqua/fitness:
Puls og styrketræning i vand på en skånsom måde for dine led og muskler.

Vandgymnastik:

Vandgymnastik, øvelser med redskaber, svømning og andre motionsformer i vand.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Aqua Yoga Pilates Trim (Aqua)
Er for alle der gerne vil træne effektivt, men skånsomt. Der trænes kondition,styrke og alle øvelserne foregår til god musik og rytme. Øvelserne præsenteres som både individuelle og samarbejdsøvelser.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Konkurrence (K)
Herunder finder du alle konkurrencehold.
Bemærk at vores K-hold ændrer navne fra sæsonstart 19/20.
 
K1 bliver til Junior/Senior
 
K2 bliver til Årgang 
 
K3 bliver til Talent 
Tilmeld/Læs mere - (4)

TRI (TRI)

Tri-Svømning - Bliv svømmeklar til dit næste Triathlon.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Delfin (DELFI)
Delfinholdet er for børn fra 6 til 9 år, som synes det er sjovt at svømme og gerne vil træne 2 gange om ugen.
Der er fokus på alle de sjove elementer ved svømning: dykkeøvelser, vejrtrækning, svømmetekniker i de fire stilarter, hovedspring, vendinger, balanceøvelser, flyde øvelser, makker øvelser, sjove øvelser på land og meget mere. På Delfinholdet skal du være bæltefri.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Havfrue/Havmand Svømning (HAV)

Prøv at svømme med havfruehaler.

Havfruesvømning for børn er et ekstra tilbud til de børn som er rigtig glade for vand og for voksne er det motion som styrker muskulaturen (coretræning) samt giver god forbrænding.

Alder: 10 +
 
Tilmeld/Læs mere - (2)

Aqua Fitness (AQFIT)
Er for alle der gerne vil træne effektivt. Der trænes kondition,styrke og alle øvelserne foregår til god musik og rytme. Øvelserne præsenteres som både individuelle og samarbejdsøvelser.
Tilmeld/Læs mere - (1)